Help elkaar

De appjes en mailtjes vliegen heen en weer.  We schrijven zondagavond en de persconferentie van de ministers is net afgelopen. Nederland gaat steeds verder op slot. Ook op de Voedseltuin worden de corona-maatregelen serieus uitgevoerd. We werken met kleine groepen in de buitenlucht en mogen doorwerken. De tuinleiders overleggen hoe we met de koffiepauze op gepaste afstand van elkaar kunnen blijven. Elke tuinwerker helpt mee om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Het is nog geen twee weken geleden dat we aan het puzzelen waren hoe we de start van het groeiseizoen konden aanpassen. De stormen en regenbuien van februari en begin maart hebben De Kleine Aarde onder water gezet. De leerlingen van het Baanderherencollege oriënteren op de tuin in werken in het groen. Maar oriënteren in de modder is niet heel leerzaam en niet heel motiverend. De docente van het Baanderherencollege heeft met de roostermaker nieuwe middagen uitgezocht voor eind maart. Alle groenlessen  vervallen nu. En als de grote scholensluiting voorbij is, welke lessen moet je dan met voorrang inroosteren? We wensen de scholen veel sterkte en wijsheid om alles in goede banen te leiden. En als wij straks kunnen helpen door groepen op andere tijden te ontvangen, dan zullen we dat zeker doen.

We hebben alle begrip voor tuinwerkers die thuis blijven omdat ze kwetsbare mensen in hun directe omgeving hebben of helpen met kleinschalige kinderopvang. Wie kan, zet een stapje bij. We werken door op de tuin om in april toch 4000 nieuwe groenteplantjes te kunnen uitplanten. Heel bewust en zorgvuldig de sociale aanpassingen en hygiëne richtlijnen toepassen, maar verse groenten kunnen niet gemist worden bij onze voedselbank. Help elkaar!

Welkom op de Voedseltuin.

In maart kun je ons iedere maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 u – 12.30 u op De Kleine Aarde vinden en meehelpen als je wilt. Rond 10.30 u drinken we koffie, nu het liefst buiten, maar bij regen en kou binnen in ons winterverblijf, wel afstand houden. We volgen de richtlijnen van het RIVM en doe warme waterdichte schoenen aan, het is nog erg nat op de tuin.