Er is een plekje voor iedereen

‘Heb je die rookwolken gezien, ’t Dommeltje staat in brand….’ . De vrijwilligers van de Voedseltuin komen binnen in café-restaurant  Bonne Vie op De Kleine Aarde voor onze jaarsluiting. Schrik en meeleven klinken door in de gesprekken. De brand is hemelsbreed 500 meter bij ons vandaan.  We lezen op het nieuws dat niemand gewond is en dat ook alle dieren in veiligheid zijn. Dat is goed nieuws. Maar hun activiteitenstal brandt tot de grond toe af. Zouden de medewerkers van ’t Dommeltje hun plekje weer kunnen opbouwen? We wensen hen veel sterkte!

De tuinwerkers drinken deze middag warme chocomelk en kijken de film ‘The Biggest Little Farm’. Prachtige beelden vertellen het verhaal hoe in 7 jaar tijd een groot stuk kale en droge grond omgetoverd wordt tot een vruchtbare boerderij. Varken Emma en hond Todd veroveren moeiteloos je hart. Ondanks slakkenplaag, droogte, natuurbrand en coyotes die de kippen belagen ontstaat er een ecologisch evenwicht. De boerderij ontwikkelt zich tot een geweldige plek voor mensen en dieren.

De Voedseltuin sluit vanmiddag het derde teeltseizoen af. De oogsten voor de Voedselbank zijn verrassend overvloedig en van goede kwaliteit. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: Jong en oud vinden hun weg naar de tuin. Met veel plezier leren we samen ecologisch moestuinieren en we kijken uit naar het nieuwe teeltseizoen en naar elkaar.

Er is een plekje voor iedereen op De Kleine Aarde. We wensen je fijne feestdagen en een vruchtbaar 2020!