Extra handjes blijven nodig

Het bestuur van de Stichting Voedseltuin roept mensen op zich te melden, want er is behoefte aan extra handjes op de tuin. “Dit jaar is gestart met een tweede perceel. Dat betekent extra werk. Momenteel zijn er circa 20 medewerkers, die minimaal een dagdeel per week actief zijn. Dit aantal moet eigenlijk naar ruim 30, maar liever nog verdubbelen!” zegt tuinbaas Theodoor van Leeuwen.

In winkelcentrum Oosterhof is een wervingsactie gestart. Bijna de hele dag was de tuinbaas actief, samen met enkele medewerkers, om nieuwe mensen aan te trekken. Ook tijdens de jaarlijkse BAZAAR in park Molenwijk heeft de voedseltuin zich gepresenteerd. Er is concrete belangstelling ervaren, er er zijn mensen die er oren naar hebben te komen helpen. En gelukkig zijn er al nieuwe medewerkers die zich hebben aangemeld.

Kleinere klusjes buiten tuinwerk

Ook zijn er kleine en grotere klusjes, die niet direct met tuinieren te maken hebben. Bijvoorbeeld het regelmatig met de bosmaaier werken om de ruimte rond de percelen te ontdoen van opschietend onkruid. Of het schoonhouden van de omheiningen rond de percelen. En het schilderen van de luiken van de schaftwagen, het opknappen van de buitenkant van de aangeschafte toiletunit.

Interesse? Kom gerust op een ochtend tussen 8 en 12.30 uur naar de voedseltuin. Dan kun je het zelf bekijken en bespreken. Of meld je aan via de mail (mvandenhoogen@chello.nl) of per telefoon: 06-2747 8141

Zie ook: Flyer Voedseltuin mei 2018_DEF