Fundraising Krap bij KAS

 Goede dag,

Dit is inderdaad een vraag om geld.

Voor de Voedseltuin en daardoor indirect voor de (klanten van ) de Voedselbank.

Als je nu afhaakt blijven we even goede vrienden, maar als je wilt weten waarom wij zo enthousiast zijn geworden voor de Voedseltuin wil je misschien het onderstaande verhaaltje even lezen. In tijd uitgedrukt kost het je 2 minuten. Hoeveel in geld ? Dat laten we daarna graag aan jou over!

De Voedseltuin.

Wie zomaar doordeweeks voor de eerste keer het voormalige terrein van de Kleine Aarde aan het Klaverblad 13 in Boxtel opwandelt, zal gegarandeerd verbaasd en prettig verrast zijn.

Tussen de bedden met sla, courgettes, bonen, kolen, pompoenen en ga zo maar door lopen vrijwilligers in clubjes of alleen te harken, schoffelen of onkruid te trekken. Of -al naar gelang het seizoen – te oogsten of te planten. Het is een bont gezelschap: stoere pensionado’s , statushouders, maar ook jonge mensen met een rugzakje, klanten van de Reclassering die plezier hebben in hun werkstraf en anderen die het minder hebben getroffen. Mannen en vrouwen die het gewoon leuk vinden om te tuinieren en zeker voor dit doel; maar er zijn er ook die wat verder van de normale arbeidsmarkt af staan. Het zijn er soms 15 op een dag maar ook wel eens maar een stuk of 5, afhankelijk van de hoeveelheid werk.

Voor de Voedselbank.

Onder leiding van tuinleiders voeren mannen en vrouwen, jong en oud, vol bezieling hun taken uit in de wetenschap dat hun inspanning zal worden beloond. Niet in geld, maar in een rijke oogst van voedzame groenten en klein fruit die gratis aan de Voedselbank Boxtel e.o. wordt afgeleverd. Twee keer per week gaan er kratten vol met prachtig ecologisch – dus onbespoten – gekweekt voedsel de bus in, om uiteindelijk terecht te komen in de voedselpakketten die wekelijks voor ruim 580 monden in Boxtel, St. Michielsgestel en St. Oedenrode worden samengesteld.

Kas.

Ieder seizoen begint met inzaaien of het planten van jonge aanplant. Veelal ingekocht of zelf gestekt en er zijn ook meerjarige planten. Het ideaal van onze Voedseltuin is om zoveel mogelijk onze eigen productieketen te realiseren en eigen plantjes op te kweken , die we dan niet meer hoeven in te kopen. We willen daarvoor een ruime kas aanschaffen van 10 bij 4 meter. Niet alleen voor het tere plantgoed, maar ook voor kwetsbare medewerkers. We kregen oude werkbladen van een voormalige bloemisterij in het dorp. Met die materialen bouwen we verder aan een kwekerij met werkbladen op hoogte. Daar kunnen de tuinwerkers groenten voorzaaien, stekjes maken en kruiden in potjes gaan kweken. Het gaat om een investering van € 10.000 die we uit donaties bij elkaar moeten zien te krijgen.

Als nauwelijks gesubsidieerde instelling zitten we krap bij Kas. En daarvoor kloppen we nu bij jou aan voor een bijdrage. We hopen dat je via een overboeking naar bankrekening NL31RABO0306883732 t.n.v. Voedseltuin Boxtel laat blijken hoe na de Voedseltuin je aan het hart ligt. Als je een factuur wilt (wij zijn ANBI dus een gift is aftrekbaar!) dan sturen we die natuurlijk. En als je het jezelf en ons helemaal makkelijk wilt maken dan kun je ons in een antwoordmailtje gewoon aangeven voor welk bedrag onze penningmeester je een Tikkie mag sturen.

We danken je bij voorbaat zeer. Kom gerust een keer kijken (of helpen!) we leiden je graag rond. Op de website www.voedseltuinboxtel.nl krijg je een mooie indruk van onze bezigheden. En bedankt dat je tot hier hebt willen lezen.

Namens de “Kas”commissie van de Voedseltuin

Babs Groenen

Yvonne van den Borne

Maria Sedee-Litjens