Nieuwe seizoen 2019 start van lieverlee

Misschien voor sommigen nieuw, maar het tuinseizoen gaat beginnen. Of het nu bijzonder warm is voor het jaar (zoals vorige week), of nu tijdens de Carnavalsdagen als de wind stevig blaast en de regen zich regelmatig meldt.  We hebben er allemaal zin in. De teeltvakken worden klaargemaakt, binnenkort gaan de tuinbonen de grond in. Er zijn allerlei nieuwe plantjes besteld: andijvie, koolrabi, paksoi, eikenbladsla en stengeluien. Die komen ergens in april binnen en roepen dan om een lekker stukje vruchtbare grond.

Lessen in moestuinieren

Aankomend docent Eric van Oijen uit Liempde, tevens imker op De Kleine Aarde, heeft aangeboden aan een groep medewerkers van onze tuin les te geven in moestuinieren. Een achttal vrijwilligers meldde zich aan en Eric is al begonnen met een serie lessen, theorie en vooral praktijk. We zijn benieuwd wat dit oplevert. In ieder geval kennis èn plezier.

Nieuwe tuinleiding

Er zijn meer tuinleiders gekomen, die staan te trappelen van ongeduld. Maria van den Hoogen neemt twee ochtenden voor haar rekening, een nog bekend te maken WSD-tuinleider verzorgt drie ochtenden. En Amanda van Oudheusden (zie foto: al twee jaar actief op onze voedseltuin) gaat ervaring opdoen als mede-tuinleider, geassisteerd door collega’s die ervaring hebben op het gebied van leidinggeven.