Winterinspiratie

We oogsten in grijs en grauw weer boerenkool, palmkool en prei voor de Voedselbank. De winterwortels en pastinaak groeien nog door. De andijvie hebben we afgelopen week snel van het land gehaald, die houdt niet van nachtvorst. In de veldschuur hebben we droog en vorstvrij kratten pompoenen en bietjes opgeslagen, om komende weken uit te leveren aan de Voedselbank. De lege teeltbedden worden netjes opgemaakt met een laagje compost en stro. Herfstwerk en voorbereiden voor de winter.

Van straks dus winterrust is echter geen sprake. Onze lijst met leuke winterprojecten is lang. We herstellen met wilgentenen de takkenrillen om onze teeltpercelen. Als het buiten te nat en te koud is gaat het werk gewoon binnen door. In de veldschuur kijken we gereedschap na en slijpen we de schoffels. Er liggen timmerklussen te wachten: vogelhuisjes en een verrijdbaar keukenblok om op de tuin kookles te geven.

In de koestal van de oude hoeve op De Kleine Aarde is tijdelijk ons schilder- en naaiatelier. Het project  ‘Sew Along’  gaat van start. Hebben we daar een Nederlandse term voor?

Samen naaien we kleurrijke grote boodschappentassen. Restjes stof, oude dekens en zelfs tafelzeil krijgen een tweede leven als  herbruikbare tas voor de cliënten van de Voedselbank. Daar kunnen ze hun wekelijkse voedselpakket en natuurlijk onze groenten in meenemen.

Het populairste patroon in de koestal? Dat zou zomaar de Vink-tas kunnen worden: https://happyinred.nl/de-vinktas/